Για να γίνουν κατανοητές οι αρχές  του φυσικού νόμου που εμπλέκονται στα διάφορα αποκρυφιστικά φαινόμενα , ο αναγνώστης θα πρέπει να έχει κατά νου τις θεμελιώδεις θέσεις της Ανατολικής φιλοσοφίας :
1)      Δεν υπάρχει θαύμα. Ο,τιδήποτε συμβαίνει είναι το αποτέλεσμα του αιώνιου, αμετάβλητου και διαρκώς ενεργού νόμου. Το φαινομενικό θαύμα δεν είναι παρά η δράση δυνάμεων ανταγωνιστικών προς αυτές τις οποίες ο Δρ. W. B. Carpenter, F.R.S. - ένας άνθρωπος με μεγάλη μόρφωση αλλά μικρή Γνώση - ονομάζει "οι πλήρως εξακριβωμένοι νόμοι της φύσης". Όπως πολλοί της τάξης του, ο Δρ. Carpenterαγνοεί το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν νόμοι που ήταν κάποτε "γνωστοί", ενώ τώρα είναι άγνωστοι στην επιστήμη.
2)      Η φύση είναι τρισυπόστατη: Υπάρχει η ορατή, αντικειμενική φύση, η αόρατη εσωτερική, ενεργοποιός φύση, το ακριβές πρόπλασμα της προηγούμενης και η ζωτική της αρχή, και υπεράνω αυτών των δύο ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, πηγή όλων των δυνάμεων, το μόνο αιώνιο και ακατάλυτο. Τα δύο κατώτερα συνεχώς αλλάζουν, το τρίτο, το ανώτερο, δεν αλλάζει.
3)      Ο άνθρωπος είναι επίσης τρισυπόστατος. Έχει το αντικειμενικό του, φυσικό σώμα και το ζωογόνο αστρικό σώμα (ή ψυχή), τον πραγματικό άνθρωπο. Αυτά τα δύο επωάζονται  και φωτίζονται από το τρίτο, το υπέρτατο, το αθάνατο πνεύμα. Όταν ο αληθινός άνθρωπος  στο να συγχωνευτεί με το τελευταίο, γίνεται μια αθάνατη οντότητα.
4)      Η μαγεία ως επιστήμη, είναι η γνώση αυτών των αρχών και του τρόπου με τον οποίο η παντογνωσία και παντοδυναμία του πνεύματος και η κυριαρχία του πάνω στις δυνάμεις της φύσης μπορεί να αποκτηθεί από το άτομο όσο ακόμα βρίσκεται στη φυσική ζωή. Η μαγεία ως τεχνική, είναι η εφαρμογή αυτής της γνώσης στην πράξη.
5)      Η αρχαία σοφία όταν εφαρμόζεται κακώς είναι μαύρη μαγεία, ενώ όταν χρησιμοποιείται για αγαθούς σκοπούς είναι πραγματική μαγεία ή ΣΟΦΙΑ.
6)      Η διαμεσότητα είναι το αντίθετο της υψηλής μύησης. Το διάμεσο είναι το παθητικό όργανο των ξένων επιδράσεων, ενώ ο μύστης ενεργά ελέγχει τον εαυτό του και όλες τις κατώτερες δυνάμεις.
7)      Όλα τα πράγματα που υπήρξαν, υπάρχουν ή θα υπάρξουν, είναι γραμμένα στο αστρικό φως ή στον πίνακα του αόρατου σύμπαντος. Ο μύστης χρησιμοποιώντας την ενόραση μπορεί να γνωρίζει όλα όσα υπήρξαν γνωστά ή μπορεί να γίνουν γνωστά.
8)      Οι ανθρώπινες φυλές διαφέρουν στα πνευματικά δώρα, όπως στο χρώμα, στο ανάστημα ή σε οποιαδήποτε άλλη εξωτερική ποιότητα. Ανάμεσα σε μερικούς ανθρώπους η προφητική ικανότητα υπερισχύει εκ φύσεως, ενώ σε άλλους η διαμεσότητα. Μερικοί είναι κυριευμένοι από τη μαύρη μαγεία και σαν αποτέλεσμα μεταφέρουν τους μυστικούς κανόνες της πρακτικής από γενιά σε γενιά, μαζί με μια ποικιλία ψυχικών φαινομένων, λίγο ή πολύ γνωστών.
9)      Μια φάση της μαγικής ικανότητας είναι η εκούσια και συνειδητή αποχώρηση του εσωτερικού ανθρώπου (αστρικού σώματος) από τον εξωτερικό άνθρωπο (φυσικό σώμα). Στις περιπτώσεις κάποιων διάμεσων η αποχώρηση συμβαίνει, αλλά είναι ασυνείδητη και ακούσια. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα είναι λίγο-πολύ σε ύπνωση. Αλλά στην περίπτωση του μύστη η απουσία του αστρικού σώματος δεν θα γίνει αντιληπτή, διότι οι φυσικές αισθήσεις είναι σε εγρήγορση και το άτομο εμφανίζεται μόνο σαν αφηρημένο, "σε βαθύ διαλογισμό" όπως λένε πολλοί.
10)   Ο ακρογωνιαίος λίθος της ΜΑΓΕΙΑΣ είναι μια βαθιά, πρακτική γνώση του μαγνητισμού και του ηλεκτρισμού, των ποιοτήτων τους, των συσχετισμών τους και των δυνάμεών τους. Ιδιαίτερα απαραίτητη είναι μια εξοικείωση με τα αποτελέσματά τους μέσα και πάνω στο ζωικό βασίλειο και τον άνθρωπο.
… Η ΜΑΓΕΙΑ είναι πνευματική Σοφία. Η φύση είναι ο υλικός σύμμαχος, ο μαθητής και ο υπηρέτης του μάγου. Μια κοινή ζωτική αρχή διαποτίζει όλα τα πράγματα και, αυτή η αρχή, μπορεί να τεθεί υπό τον έλεγχο της τελειοποιημένης ανθρώπινης θέλησης...

(Αποκαλυμμένη Ίσις, Τόμος ΙΙ 587-590)

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. οραια και σωστα ολα αυτά αλλα δεν μας είπε η μπλαβατσκι που βρήκε τα χειρόγραφα για να τα αποκαλύψει, εαν ξέρει κανεις παρακαλώ να μου πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή